Programma De werkende kracht

Zoek je naar meer bezieling en ontspanning in je werkende leven? Wil je nieuwe motivatie krijgen in je werk? Of wil je eens op een rijtje zetten wat er voor jou belangrijk is in de volgende fase van je loopbaan? Dan is 'De Werkende Kracht' precies wat voor jou. Het programma bestaat uit een driedaagse training op een prachtige locatie in de natuur. Je neemt letterlijk en figuurlijk even afstand van werk en thuis. In die ruimte en rust ontstaat de mogelijkheid om tot nieuwe, verdiepende inzichten te komen.      
Direct inschrijven
Kosten

Vanaf €2.450

Locatie

Vught

Eerste startdatum

Vanaf november 2023

Trainingsduur

3 dagen

Brochure De werkende kracht
Koers op je eigen kompas

Vind bezieling en betekenis in je werk

De Werkende Kracht is geschikt voor ervaren professionals, ondernemers en leidinggevenden met minimaal tien jaar werkervaring die willen leren om hun werk op een nieuwe manier te doen. Het is een loopbaan ontwikkelprogramma, maar kan ook zeker aanvoelen als een retraite waar mentale vitaliteit centraal staat.

Je leert in het programma te werken vanuit vier – innerlijke – bronnen van motivatie: aandacht en rust, vakmanschap, veerkracht en eigenaarschap. Door deze bronnen van motivatie aan te spreken, koers je steviger op je eigen kompas. Je bent minder afhankelijk van externe motivatoren als waardering of succes. Je ervaart meer zingeving en plezier in je werk.

 

training 23
Op zoek naar voldoening!

De opzet van het programma

Het programma begint met een intake. Tijdens deze kennismaking verkennen en verdiepen we je leervraag en het gewenste resultaat. We bespreken de werkwijze zodat je optimaal profijt hebt van dit traject. Kort na de intake starten we met de kern van de Werkende Kracht, een driedaags, aaneengesloten programma inclusief overnachtingen op een mooie locatie in Vught. Het driedaagse programma is opgebouwd in vijf fases.

Fase I –De kracht van aandacht en rust

Om ruimte te maken voor iets nieuws, is er eerst tijd en rust nodig. En als de tijd gevonden is, leer je opnieuw je aandacht te richten. Je gaat van kwantiteit naar kwaliteit en diepgang in je (werkende) leven.

Fase II –Jouw werkverhaal

We kijken naar wat je hebt geleerd tijdens eerdere werkervaringen. Naar wat je meekreeg vanuit huis. Naar de voorbeeldverhalen in onze cultuur. Grote kans dat die dingen samen jouw beeld van werk bepalen. We checken of dat beeld je helpt in de huidige fase van je loopbaan. Of wil je het bijstellen?

Fase III –En wat als het niet lukt(e)?

Het is niet de vraag of je teleurgesteld raakt tijdens werk. Eerder wanneer. Een belangrijk project loopt vast. Je ontmoet de verkeerde leidinggevende. De droombaan loopt uit op een nachtmerrie. Hoe blijf je veerkrachtig en verwerk je op een constructieve manier wat er niet goed ging.

Fase IV –Van functieprofiel naar vakmanschap

Vakmanschap is een krachtige bron om je werk op lange termijn vol motivatie te doen. Wat is de essentie van je werk? Waaraan wil je dienstbaar zijn? Sla het pad in van meesterschap en ontspannen leren.

Fase V –Leer zwemmen tussen de haaien

Je kunt prachtige ideeen hebben voor je werk. Maar de systeemwereld van je omgeving trekt en zuigt gemakkelijk alle zuurstof uit je idealen. Hoe zorg je voor professionele ruimte en eigenaarschap om je werk vol bezieling en aandacht te blijven doen?

Tot slot ronden we het programma af met een outtake. Hier leg je op een creatieve manier het resultaat van dit traject vast. We bespreken welke goede gewoontes en hulpbronnen je in gaat zetten om je ontwikkeling voort te zetten.

 

Is dit programma iets voor jou?

  • Je bent een professional of leidinggevende met meer dan tien jaar werkervaring.
  • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau.
  • Je wilt met meer bezieling en ontspanning leren werken.
  • Je bent bereid je open te stellen voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Je bent bereid om naar jezelf te kijken.

Werkwijze

Aandacht verzekerd tijdens de Werkende Kracht want de stijl in dit programma is divers. Wees niet verrast door een afwisselende mix van stilte-oefeningen uit de zenschool, hapklare slides met inzichten, levensechte faal- en succesverhalen, concrete tiplijstjes voor thuis, inspiratie uit de eeuwenoude kloostertradities, een mini-bootcamp om eerste stappen te zetten, vlotte groepsinteractie, scherpe feedback, lichaamsgerichte oefeningen om te ervaren en een bruikbaar format voor een actieplan. Kortom: volop variatie en voor ieder wat wils. Let op: de voertaal van dit programma is Nederlands.

Alle data op een rij

Groep 1-2023

Intakes begin november 2023
Programma 15 t/m 17 november 2023
Outtake eind november 2023

Groep 2-2024

Intakes begin mei 2024
Programma 22 t/m 24 mei 2024
Outtake begin juni 2024

Kosten

Programma kosten €2.450,- (excl. btw)

Accommodatiekosten €545,- (excl. btw)

Nog vragen?

Heb je een vraag over de training of wil je graag overleggen met een van de trainers? Neem dan contact op met Guido van Voornveld of Janny Beers. Zij kunnen je meer informatie geven en plannen indien gewenst een vrijblijvend online adviesgesprek voor je in.

Mail ons via info@ludenstraining.nl of bel direct naar 0294-745293

Schrijf je in!

Wil jij aan de slag? Laat je gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om je inschrijving te voltooien.