Femke Ottevanger

Wie ben ik en wat drijft mij?

Connect before you lead’ is een van mijn belangrijkste uitgangspunten, evenals het vertrouwen en geloof dat alle wijsheid er al is en alleen nog maar aangesproken hoeft te worden. Leren is nieuwsgierigheid, vragen durven stellen, ergens in durven stappen zonder te weten, bewegen en stilstaan, onderzoeken en nog veel meer.

Mijn stijl is eclectisch, waarbij ik gebruik maak van verschillende leiderschapsmodellen, ervaringsgerichte oefeningen, haptonomie en andere creatieve werkvormen.  Ik houd ervan om mijn arsenaal aan methodieken steeds weer uit te breiden, zodat ik de vrijheid en mogelijkheid heb om de juiste interventie te maken. Daarvoor heb ik verschillende interne en externe opleidingen gedaan op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling, interventiekunde en coaching. Ik raakte tijdens het begeleiden van groepen tevens geboeid door non-verbale communicatie en heb toen nog een tweede studie haptonomie gedaan.

Wat is mijn achtergrond?

Ik heb een Bachelor in Communicatie & Cultuur en ben – na een carrière als consultant en accountmanager – bij leiderschapsinstituut de Baak gaan werken als trainer, coach en accountmanager. In deze periode ben ik in de ban geraakt van ontwikkeling van mensen en organisaties. Ik heb een tomeloze energie en nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt en wat hen tegenhoudt om hun volle potentie in te zetten. Ik geniet ervan als mensen zich bewust worden van wie ze in de kern zijn en de impact die ze daarmee kunnen hebben binnen een organisatie. Dat ik daarbij in iedere groep ook zelf weer veel leer, houdt me altijd scherp en maakt me ook dankbaar dat ik dit vak uitoefen.