Conrad Heipke

Wie ben ik en wat drijft mij?

Communicatie heeft iets wonderbaarlijks. We communiceren 24/7 – of met een ander of met onszelf, het is immers zelden stil in onszelf. Hoewel we zo bedreven zijn in communiceren, blijven er altijd situaties waarin we niet tot de kern van de zaak of tot de ander doordringen. Dit gegeven fascineert mij. Als trainingsacteur werk ik met gedrag. Gedrag zie ik als de vertaling van onze binnenwereld, onze overtuigingen en gevoelens naar de buitenkant. Dat betekent andersom dat gedrag ook de binnenwereld raakt. Leren en veranderen is het effectiefst als het ingebed is in contact. Als er contact is, wordt de binnenwereld toegankelijk en wordt het mogelijk dat overtuigingen veranderen en nieuw gedrag in zicht komt. In het contact spiegel ik het leerpunt van de deelnemer. Laagdrempeligheid en respect voor de ander zijn kenmerken van mijn werkhouding.

Persoonlijk durven zijn, hoofd, hart en buik verbinden is het kompas waarmee ik aan het werk ga. Vandaar uit wordt leren effectief en bevredigend.

 

Wat is mijn achtergrond?

Mijn oorsprong heb ik in de tuinbouw – nog altijd is de tuin een plek waar ik graag vertoef en werk. Voor mijn professionele carrière in het werken met mensen heb ik een opleiding als docent drama gevolgd. Na uitstapjes in de gezondheidszorg en het onderwijs ben ik als trainingsacteur en coach gaan werken.

In mijn werk maak ik gebruik van mijn opleidingen en ervaring op het gebied van Voice Dialogue, TA, NLP en systyemisch werk (Phoenix Opleidingen) Daarnaast heb ik veel ervaring met lichaamswerk, Qi Gong en yoga . Mijn moedertaal is Duits, mijn eerste taal Nederlands en ik werk ook in het Engels.