Lutz Knospe

Senior trainer/programmamaker

Wie ben ik en wat drijft mij?

Mijn naam is Lutz Knospe. Ik ben van origine Duits en de liefde heeft me in 2003 naar Nederland gebracht.

Een ander helpen succesvol te zijn, dat is wat mij drijft. Ik kan er enorm van genieten als mensen een belangrijke ontwikkelingsstap gezet hebben waardoor ze niet alleen beter in hun vel zitten maar ook nog eens beter functioneren en presteren in hun werk. Vanuit mijn passie heb ik van persoonlijke ontwikkeling in 2008 mijn werk gemaakt.

Ik wil mensen inspireren en nieuwsgierig maken naar hun eigen verborgen talenten zodat ze deze kunnen ‘ont-wikkelen’. Dat geeft mij energie. Leren is mij op het lijf geschreven. En leren doe ik elke dag. Ik wil mijn ervaringen dan ook graag gebruiken en inzetten zodat managers, leiders en andere talenten binnen organisaties succesvol kunnen zijn in het bereiken van hun persoonlijke en organisatiedoelen.

Hierbij werk ik op de grens van persoonlijk en professioneel leiderschap. Als (toekomstige) leider kan je immers alleen dan de meeste impact hebben, als je in staat bent om je eigen persoonlijkheid optimaal te gebruiken bij het leidinggeven. En dat vraagt liefde, geduld en professionele begeleiding.

Ik kan goed naar iemand luisteren en met mijn inlevingsvermogen denk en voel ik met de ander mee. Zo verken ik samen met de ander de volgende stap in zijn ontwikkeling die aansluit bij de persoonlijkheid en zakelijke ambities. Zo leer je geen techniek of truc maar maak je een stap die het verschil maakt. Voor jou en de mensen om je heen.

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben ‘opgegroeid’ in de zakelijke commerciële wereld (B2B). In verschillende salesfuncties was ik verantwoordelijk voor uiteenlopende klanten. Van MKB-bedrijven tot grote multinationals. Wat ik hierin geleerd heb is dat relaties de cruciale factor zijn om in een commerciële rol succesvol te kunnen zijn. Vanuit dit inzicht heb ik me verder verdiept in thema’s zoals communicatie, beïnvloeden, de werking van het menselijke brein, persoonlijkheidstypologieën, drijfveren etc.

Sinds 2008 ben ik werkzaam als trainer en coach op verschillende gebieden met betrekking tot communicatie, persoonlijke effectiviteit en management development.

Ik richt me op de begeleiding en uitvoering van trainingstrajecten bij middelgrote en grote organisaties. Ik begeleid mensen in individuele coachingstrajecten en ik train en coach onder andere managers en talenten op hun persoonlijke en professionele leiderschapsvraagstukken.

Mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling is gevoed door NLP (Neuro linguïstisch programmeren), TA (Transactionele Analyse) en Systemisch werken (o.a. Phoenix Opleidingen).