Management Development

Werken aan verbindend leiderschap

Iedere organisatie is in meer of mindere mate in beweging. Steeds vaker blijkt dat wat vroeger werkte, nu niet meer werkt. Omstandigheden en markten veranderen in deze tijd voortdurend. Onzekerheid ligt daardoor op de loer. Een heldere strategie en het lef om keuzes te maken zijn juist nu cruciaal.

Leiderschap

Geïnspireerde en veerkrachtige leiders zijn van levensbelang voor elke organisatie. Zij loodsen het schip door de storm en creëren presterende teams. Zij nemen de moeilijke beslissingen en zorgen voor verbinding. Zij zijn in staat om hun mensen intrinsiek te motiveren, energie los te maken en te inspireren. Deze managers zijn het vliegwiel voor de gewenste verandering. Met een Management Developmenttraject van Ludens geeft u ze de kans om zich optimaal te ontwikkelen.

Een goed MD-traject heeft directe voordelen voor uw organisatie. We begeleiden uw medewerkers namelijk niet alleen bij hun individuele ontwikkeling, maar helpen ze ook om de organisatiedoelen te behalen. Daarnaast kunt u met een MD-traject actief bouwen aan (toekomstige) sleutelposities in uw organisatie.

Maatwerk

Management Development is per definitie maatwerk. Zo denken wij er tenminste over. Want iedere organisatie is fundamenteel anders. Wij ontwerpen daarom graag samen met u als klant ontwikkelingstrajecten die bijdragen aan uw strategische organisatiedoelstellingen.

Een MD-traject van Ludens is dus altijd uniek. Wel zijn er vaste ingrediënten:

  • een goede mix van werken aan persoonlijke en collectieve ontwikkeling;
  • een combinatie van leren in en op het werk;
  • een doorlopende rode draad;
  • een spanningsboog door middel van enkele te behalen mijlpalen;
  • aansluiting bij actuele organisatievraagstukken.

Doelstellingen

Een MD-traject brengt uw organisatie op verschillende manieren verder. U kunt in elk geval bij ons terecht als u zich in een van onderstaande doelstellingen herkent. U wilt bijvoorbeeld:

  • binnen uw organisatie leidinggevenden opleiden voor zwaardere managementfuncties;
  • een gemeenschappelijke visie ontwikkelen om de belangrijkste organisatievraagstukken aan te pakken;
  • een netwerk van jonge en ambitieuze leidinggevenden in de organisatie creëren, waardoor het nieuwe leiderschap elkaar versterkt en minder snel vastloopt;
  • de positie en de plek van leidinggevenden versterken;
  • talent binden en prikkelen.

Meer informatie over onze MD-trajecten kunt u opvragen bij de programmamanager, Huib Hardeman.