Wat we doen

Van Management Development tot veranderprogramma’s

Het ontwikkelen en uitvoeren van Management Development-, talent- en veranderprogramma’s is de kern van ons werk.

Bij MD- en talentprogramma’s staat de persoonlijke ontwikkeling van leidinggevenden en high potentials centraal. Uitdagende opgaves in het werk bevorderen de persoonlijke ontwikkeling. Daarom speelt ook de werkcontext van managers en talenten een belangrijke rol in deze programma’s.

Bij veranderprogramma’s is het centrale doel een verandering op team- of organisatieniveau. Zo’n verandering is alleen mogelijk als medewerkers bereid zijn om zelf ook te veranderen. En daarom krijgt de persoonlijke ontwikkeling veel aandacht in de veranderprogramma’s.

Management Development

Werken aan verbindend leiderschap

Geïnspireerde en veerkrachtige leiders zijn van levensbelang voor elke organisatie. Zij loodsen het schip door de storm en creëren presterende teams. Zij nemen de moeilijke beslissingen en zorgen voor verbinding. Deze managers zijn het vliegwiel voor de gewenste verandering.

Lees meer

Talentprogramma’s

Talent tot bloei laten komen

Wat is een bedrijf zonder jonge, talentvolle medewerkers? Mensen met het vermogen en de ambitie om snel te groeien zijn onmisbaar. Niet alleen nu, maar vooral ook in de toekomst. Veel organisaties staan voor de strategische uitdaging om deze medewerkers te ontwikkelen én te behouden.

Lees meer

Veranderprogramma’s

Recht doen aan wat er speelt

Soms moet het roer om. Een team loopt niet lekker, het is tijd voor een nieuwe werkwijze of een belangrijke rol in de organisatie krijgt een andere invulling. Hoe zorg je voor een duurzame verandering; een verandering waarbij de mensen zelf vorm geven aan het resultaat?

Lees meer
Geef zelf vorm aan je leven; doe dingen niet omdat het zo hoort.