Over ons > > Lutz Knospe

Lutz Knospe

senior consultant / trainer / coach

Wie ben ik en wat drijft mij?

Mijn naam is Lutz Knospe. Ik ben van origine Duits en de liefde heeft me in 2003 naar Nederland gebracht.

Een ander helpen succesvol te zijn, dat is wat mij drijft. Ik kan er enorm van genieten als mensen een belangrijke ontwikkelingsstap gezet hebben waardoor ze niet alleen beter in hun vel zitten maar ook nog eens beter functioneren en presteren in hun werk. Vanuit mijn passie heb ik van persoonlijke ontwikkeling in 2008 mijn werk gemaakt.

Ik wil mensen inspireren en nieuwsgierig maken naar hun eigen verborgen talenten zodat ze deze kunnen ‘ont-wikkelen’. Dat geeft mij energie. Leren is mij op het lijf geschreven. En leren doe ik elke dag. Ik wil mijn ervaringen dan ook graag gebruiken en inzetten zodat managers, leiders en andere talenten binnen organisaties succesvol kunnen zijn in het bereiken van hun persoonlijke en organisatiedoelen.

Hierbij werk ik op de grens van persoonlijk en professioneel leiderschap. Als (toekomstige) leider kan je immers alleen dan de meeste impact hebben, als je in staat bent om je eigen persoonlijkheid optimaal te gebruiken bij het leidinggeven. En dat vraagt liefde, geduld en professionele begeleiding.

Ik kan goed naar iemand luisteren en met mijn inlevingsvermogen denk en voel ik met de ander mee. Zo verken ik samen met de ander de volgende stap in zijn ontwikkeling die aansluit bij de persoonlijkheid en zakelijke ambities. Zo leer je geen techniek of truc maar maak je een stap die het verschil maakt. Voor jou en de mensen om je heen.

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben ‘opgegroeid’ in de zakelijke commerciële wereld (B2B). In verschillende salesfuncties was ik verantwoordelijk voor uiteenlopende klanten. Van MKB-bedrijven tot grote multinationals. Wat ik hierin geleerd heb is dat relaties de cruciale factor zijn om in een commerciële rol succesvol te kunnen zijn. Vanuit dit inzicht heb ik me verder verdiept in thema’s zoals communicatie, beïnvloeden, de werking van het menselijke brein, persoonlijkheidstypologieën, drijfveren etc.

Sinds 2008 ben ik werkzaam als trainer en coach op verschillende gebieden met betrekking tot communicatie, persoonlijke effectiviteit en management development.

Ik richt me op de begeleiding en uitvoering van trainingstrajecten bij middelgrote en grote organisaties. Ik begeleid mensen in individuele coachingstrajecten en ik train en coach onder andere managers en talenten op hun persoonlijke en professionele leiderschapsvraagstukken.

Mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling is gevoed door NLP (Neuro linguïstisch programmeren), TA (Transactionele Analyse) en Systemisch werken (o.a. Phoenix Opleidingen).

 

Huib Hardeman

directeur

Lutz Knospe

senior consultant / trainer / coach

Mart Koeslag

senior consultant / trainer / coach

Claudia van Valkengoed

office manager / gastvrouw

Janny Beers

projectcoördinator

Marscha Beckers

projectcoördinator

Loes Brugman

administratief medewerker / gastvrouw

Abigael Verspoor

programmamanager / trainer / coach

Albert-Jan Vink

trainer

Allard Klok

trainer

Barbara Klaaysen

trainer / acteur

Conrad Heipke

acteur

David Jonker

trainer / coach

Hettie van den Hoeven

trainer / acteur

Ingrid Oei

acteur

Jiske Gunkel

acteur

José van Tilburg

trainer / coach

Maarten Fischer

trainer

Michiel Zeegers

trainer / acteur

Nadine Kamer

acteur

Nicolette Kat

trainer

Peer Bink

acteur

Rosa Evans Knaup

trainer / acteur

Saskia Slotboom

trainer

Serge de Boer

trainer

Sierdjan Westen

trainer

Sybren Barten

trainer

Wouter Braaf

trainer / acteur

Als je doet wat je leuk vindt en waarin je gelooft, hoef je nooit meer te werken.