José van Tilburg

Wie ben ik en wat drijft mij?

Mijn doel als professional is een grotere bewegingsruimte creëren middels de keuzemogelijkheden te vergroten en inzicht te bieden in vaste (gedrag)patronen. Ik weet maar al te goed hoe veel effectiever ik ben als ik mij “vrij van beperkingen” kan bewegen.

Door het inzichtelijk maken van vaste patronen en vergroten van de vrije keuze, word je je bewust van de link tussen een ontstane situatie en de bijbehorende emoties en gedragspatronen. Ik doe dit zowel op individueel-, groeps-, als organisatieniveau.

Als Psycholoog NIP combineer ik mijn nieuwsgierigheid naar mensen in het algemeen en hun gedrag in het bijzonder met mijn kennis van organisaties en hun dynamiek.  Ik hoor vaak dat ik voor helderheid zorg. En dit doe ik met veel gedrevenheid en humor.

Wat is mijn achtergrond?

Sinds 1991 ben ik werkzaam als Psycholoog trainer/ adviseur en coach op verschillende gebieden met betrekking tot persoonlijke-, organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Ooit als gedragswetenschapper bij het Instituut voor Criminaliteitsbeheersing & Recherchekunde en consultant bij PriceWaterhouseCoopers, later als bedrijfspsycholoog/ coach bij IBM en nu als senior consultant bij Ludens.

Ik richt mij op de begeleiding en uitvoering van opleidings- en verandertrajecten bij (middel)grote organisaties. Momenteel ben ik actief in individuele coaching, groepsbegeleiding, verandertrajecten en het trainen in persoonlijk leiderschap voor onder andere managers en talenten.

Mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling is gevoed door de klassieke psychologische theorieën, maar ook door NLP (Neurolinguïstisch programmeren), TA (Transactionele Analyse) en Systemisch werken (o.a. Phoenix Opleidingen).