Izaira Kersten

Wie ben ik en wat drijft mij?

Als trainingsactrice reis ik mee met de ontwikkeling van de deelnemers. Vanuit deze plek kan ik mensen aanmoedigen en begeleiden om ruimte in te nemen, grenzen aan te geven en congruent hun verhaal te vertellen. Het is indrukwekkend om mee te mogen maken dat mensen de moed hebben om zich kwetsbaar op te stellen en een stap te maken in een nieuwe richting. Of inzicht krijgen in wat hun talent is en welk talent ze nog meer in de zon mogen zetten. Tijdens de trainingen creëren we samen een plek waar je mag vertragen, mag twijfelen en je kan uiten over wat je lastig vindt op het werk. En hoe je dat kan ombuigen naar communicatie met impact, invloed en effectiviteit.

 

Wat is mijn achtergrond?

Als elf jarige meisje verhuisde ik van Nederland naar Curaçao met mijn ouders. Mijn droom was toen al actrice worden. Mijn droom maakte dat ik op negentien jarige leeftijd de overzeese terugtocht naar Nederland heb gemaakt. De toneelschool was echt thuis komen voor mij. Een plek waar fantasie, verhalen en emoties op de eerste plek staan.

Na mijn opleiding heb ik bij verschillende theatergroepen gewerkt. En ook eigen voorstellingen gemaakt als theatermaker. Daarnaast werkte ik toen ook al als trainingsactrice. Mij liefde voor het werken en begeleiden van mensen is daar ontstaan. Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar het verhaal achter de persoon. De emoties achter de inhoud. In trainingen laten mensen hun kwetsbare kant zien en hun afweermechanismes. Ik besloot de driejarige opleiding bij Phoenix te gaan doen omdat ik wilde onderzoeken wat mijn bronnen zijn, mijn manieren van contact maken en contact verbreken. En wat mijn systeem van herkomst voor invloed heeft op mijn manier van begeleiden.

Werken bij ludens, waar de focus ligt op persoonlijke groei, is voor mij ook weer een soort thuiskomen.