Barbara Klaaysen

Wie ben ik en wat drijft mij

Hoe kan het dat we elkaar soms bijna woordeloos begrijpen terwijl we op andere momenten haast een andere taal lijken te spreken? Hoe kan het dat de boodschap soms maar niet aankomt? Of dat we wéér in dezelfde discussie lijken te belanden? Ondanks onze goede bedoelingen?

Gelukkig is het mogelijk om met kleine aanpassingen veel effectiever te zijn.

Zolang ik me kan herinneren ben ik al gefascineerd door menselijk gedrag. En dan met name hoe we met elkaar omgaan en wat we daar in kunnen leren. De energie die vrijkomt wanneer we realiseren hoe we opeens wél aansluiting kunnen vinden bij de ander, dat is mijn grootste drijfveer.

Als acteur en trainer is mijn doel dan ook om de verbindende factor te zijn tussen inzicht en actie. Door je te laten ervaren welke opties je nog meer tot je beschikking hebt ervaar je nieuwe mogelijkheden in het contact met de ander. Zo blijf je meer bij jezelf terwijl je tegelijkertijd meer open staat voor de ander. Grote kans dat je er dan opeens wél uitkomt.

Wat is mijn achtergrond

Na mijn Master Communicatiewetenschap aan de UvA (cum laude) en enkele jaren als consultant in de FMCG sector, heb ik de theateropleiding van Stella Adler in New York afgerond. Daar realiseerde ik me dat de inzichten in gedrag die ik had opgedaan vanuit een analytisch perspectief helder inzichtelijk gemaakt kunnen worden met behulp van spel.

Daar wilde ik graag mee aan de slag.  Sinds 2010 ben ik dan ook werkzaam als trainingsacteur en sinds 2014 tevens als trainer.

Om zowel op vaardigheidsniveau als op identiteitsniveau te kunnen werken blijf ik mezelf ontwikkelen. Momenteel volg ik een tweejarige opleiding Professionele Communicatie op basis van Transactionele analyse, NLP, Systemisch werk en het Enneagram bij Corael.

Tot slot ben ik sinds 2011 bevoegd als yoga en meditatie docent (RYS200) en kan ik, waar passend, mindfulness en ontspanningstechnieken toevoegen aan een training.