Over ons > > Anne van Weeghel

Anne van Weeghel

trainer / acteur

Wie ben ik en wat drijft mij

Mijn naam is Anne van Weeghel (1982) en ik ben trainer, coach en trainingsacteur.  Ik geloof in ‘er uit halen’ in plaats van ‘er in stoppen’. Dat betekent dat ik je niet volstop met tips en trucs. Ik zoek altijd naar de lagen onder het gedrag en ik werk ook bij het trainen van vaardigheden op overtuigings- en identiteitsniveau. Pas wanneer je begrijpt waarom je doet wat je doet, ben je in staat om andere keuzes te gaan maken.

Ontwikkeling gaat in mijn optiek altijd over het vinden van balans. Een harde tante heeft baat bij het toelaten van zachtheid. Een somberaar, die geneigd is de zwaarte op de voorgrond te zetten, heeft te leren ook de lichtheid toe te laten. Echt duurzaam wordt het als je dan ook nog kan onderzoeken hoe het komt dat je geneigd bent om bijvoorbeeld die zachtheid te verbergen en welke drijfveren en overtuigingen daaraan ten grondslag liggen. Ik ga je niet veranderen. Wel kan ik je leren te zien wat je (vaak onbewust) verborgen hield. Je kan je dieper gelegen denkbeelden beschouwen en ervaren wat het je oplevert als je de onbelichte kanten van jezelf in het daglicht zet. Dat maakt je niet perfect en al helemaal niet verlicht, maar wel meer compleet. Er vindt dan wel degelijk een hele grote verandering plaats in je gedrag en in hoe je je voelt, maar ben je zelf in feite niet veranderd. Je hebt geleerd iets van jezelf te laten zien dat al lang in je zat.

Wat is mijn achtergrond

Mijn carrière begon in het theater. Ik studeerde af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten. Ik werkte als actrice en theatermaker en was een van de artistiek leiders van een theatermakersgezelschap. Toen ik ook als trainingsacteur ging werken, realiseerde ik me dat mijn hart op het pad van leren, ontwikkelen en veranderen ligt. Ik ging Opleidingskunde studeren en ontwikkelde me verder in het werkveld van trainer en coach. Verdieping vond ik bij Phoenix Opleidingen, waar ik de driejarige Post HBO opleiding Professionele Communicatie heb gevolgd, een intensieve opleiding voor trainers die werkzaam zijn op het raakvlak van mens en organisatie. Daarna volgde ik nog de opleiding Systemisch Werken en een trainersopleiding voor trainers die werken op identiteitsniveau.

Huib Hardeman

directeur

José van Tilburg

senior consultant / trainer / coach

Lutz Knospe

senior consultant / trainer / coach

Mart Koeslag

senior consultant / trainer / coach

Claudia van Valkengoed

office manager / gastvrouw

Janny Beers

projectcoördinator

Marscha Beckers

projectcoördinator

Loes Brugman

administratief medewerker / gastvrouw

Albert-Jan Vink

trainer

Allard Klok

trainer

Anne van Weeghel

trainer / acteur

Barbara Klaaysen

trainer / acteur

Conrad Heipke

acteur

David Jonker

trainer / coach

Floris van Tilburg

trainer / acteur

Hettie van den Hoeven

trainer / acteur

Ingrid Oei

acteur

Jiske Gunkel

acteur

Maarten Fischer

trainer

Michiel Zeegers

trainer / acteur

Nadine Kamer

acteur

Nicolette Kat

trainer

Peer Bink

acteur

Rosa Evans Knaup

trainer / acteur

Rosalind Veltman

trainer / acteur

Saskia Slotboom

trainer

Serge de Boer

trainer

Sierdjan Westen

trainer

Sybren Barten

trainer

Wouter Braaf

trainer / acteur

Als je wilt dat je dromen werkelijkheid worden, wordt dan wakker.
- Piet Theys