Mammoet

Internationaal MD-programma

de vraag

Inspirerend en krachtig leiderschap

Bij Mammoet werken vooral technisch zeer bekwame mensen die tot de top van hun vak behoren. Tot voor kort was er op het gebied van opleidingen vooral aandacht voor de technische kennis en vaardigheden van de medewerkers. Leiderschap en persoonlijke ontwikkeling hadden minder prioriteit.

Toch is inspirerend en krachtig leiderschap nodig om innovatief en kwalitatief aan te top te blijven. Zeker in de heftig concurrerende markt van nu. Om de beste mensen te behouden voor Mammoet, zijn goede leidinggevenden nodig. Maar de beste techneut is niet altijd de beste leidinggevende. Daarom ontstond bij Mammoet de wens voor een nieuw MD-programma.

Online en offline

Internationaal programma

Mammoet heeft locaties in 28 landen. De groep managers is dus verspreid over de hele wereld en bestaat uit vele nationaliteiten. Ludens verzorgt het internationale MD-programma van Mammoet sinds een aantal jaar. De trainingsmomenten zijn geconcentreerd om het reizen voor de deelnemers te beperken. Drie keer komen de managers een week in Nederland voor de ‘Development Weeks’. Die week is gevuld met trainingen, coachingssessies, games en netwerken. Daarnaast is er ruimte voor inspirerende sprekers van Mammoet. Ook worden vraagstukken die in de organisatie leven besproken.

Tussen de modules door houden de deelnemers contact met zowel de trainer als de andere deelnemers. Videoconferencing maakt coaching en begeleide intervisie op afstand mogelijk. Hierdoor blijft de doorlopende leerlijn intact en ontstaat er een optimaal programma voor deze internationale groep.

Tijdens het programma werken de deelnemers met zelfgemaakte filmbeelden. Zo maken ze een analyse van de nieuwe strategie en maken ze concreet wat dit betekent voor hun specifieke locatie. Ze maken hier een korte film van, met interviews en voorbeelden van werkwijzen. Op deze manier gaat de strategie bij iedereen leven.