Vitens

Talentprogramma

Voor waterbedrijf Vitens verzorgt Ludens het traineeprogramma.

Bij Vitens werken meer dan 1.400 mensen aan het winnen, zuiveren en leveren van ons Nederlandse drinkwater. Ieder jaar in september start het Vitens traineeship voor technische hbo’ers en wo’ers. Binnen dit traineeship is het Ludensprogramma de rode draad.

Het traineeship liep al enkele jaren toen Ludens bij Vitens in beeld kwam. Er waren vele goede onderdelen, waaronder een praktijkopdracht, het zelf vormgeven van nieuwe inhoud voor het watercollege, een groepsopdracht vanuit de directie, en mentorgesprekken. Maar toch heerste het gevoel dat het beter kon, er meer persoonlijke diepgang en samenhang mogelijk was. Er ontbrak een rode draad. Sinds een aantal jaar zorgt Ludens daarvoor.

De kern van het traineeship is ‘je eigen route bepalen’. Het duurt in totaal twee jaar. Om je eigen route te kunnen bepalen, moet je weten ‘wie je bent, wat je kan en wat je wilt’. De trainee doet in deze tijd een aantal uitdagende opdrachten bij verschillende afdelingen, die de trainee zelf kiest.

Meer informatie over dit traject kunt u op vragen bij de programmamanager, Guido van Voornveld. Of lees het interview met de Beleidsadviseur Leren en Ontwikkelen van Vitens.