TATA Steel

Management Development

Bij TATA Steel draaiden al veel goede programma’s voor jonge hbo-ers en academici, maar er werd nog geen speciale aandacht aan de leidinggevende talenten in deze groep besteed.

Daarom besloot TATA een programma te ontwikkelen om deze High Potentials sneller door te laten groeien naar hun volgende niveau.

Samen met Ludens is zo het ‘Accelerating Career Development Programme’ tot stand gekomen, een leiderschapsprogramma van anderhalf jaar. Het is in feite een combinatie tussen een MD-traject en een praktijkproject. Ludens ondersteunt de deelnemers in hun persoonlijke groei en in de ontwikkeling van hun leiderschapskwaliteiten. Door interne mensen van TATA Steel worden ze begeleid bij het uitvoeren van het project en leren ze werken volgens de OGSM (Objectives, Goals, Strategy, Measures) methode.

De combinatie van persoonlijke leiderschapsontwikkeling en een praktijkopdracht blijkt zeer goed te werken. De deelnemers maken grote stappen op het gebied van hun leiderschap en bereiken hun doelen beter. Bovendien is duidelijk dat de projecten die de deelnemers doen van grote meerwaarde zijn voor het bedrijf.

Meer informatie over dit traject kunt u opvragen bij de programmamanager, Lutz Knospe.