Okura

Talentprogramma

Okura is misschien wel het beste hotel van Nederland, en zeker een van de beste van Europa. De standaard van Okura is zeer hoog.

De basisfilosofie is dan ook: ‘Het bieden van de beste accommodatie, de beste keuken en de beste service die er mogelijk is’.  Het overtreffen van de verwachtingen is daarbij de voortdurende ambitie. Werknemers grijpen elke nieuwe dag aan om verbeteringen door te voeren. Grote sprongen of kleine stapjes, dat maakt niet uit. Stilstand is achteruitgang.

Als onderdeel van het continu verbeteren besteedt Okura veel aandacht aan het ontwikkelen van haar mensen. Tien tot twaalf jonge en talentvolle medewerkers mogen jaarlijks het talentprogramma volgen. Dat is een programma van een jaar waarin zij de kans krijgen persoonlijk en professioneel een grote stap te maken en te groeien binnen Okura. Ludens heeft  dit talentprogramma een aantal jaar verzorgd. Het bestaat uit zeven losse trainingsdagen waarop verschillende onderwerpen centraal staan. Zoals verwachtingen overtreffen, wat is kwaliteit, het voeren van ingewikkelde gesprekken, je persoonlijke missie en leiderschap.

Horeca is een wereld op zich. Daarom is het talentprogramma van Okura echt een coproductie: de ochtend wordt door mensen van Okura zelf verzorgd en de Ludens-trainer gaat ’s middags praktisch aan de slag met hetzelfde thema. De onderwerpen en thema’s die aan bod komen worden op die manier zowel vanuit de hotel-inhoudelijke kant bekeken als vanuit gedrag en communicatie. De onderliggende gedachte is steeds: ‘Wat ga je morgen anders doen?’.

Daarnaast loopt de trainer mee in het werk van de deelnemers. Een soms confronterende maar vooral zeer waardevolle en directe manier van leren. Okura is een dynamische en soms ook hectische werkomgeving, waar vaak onder druk wordt gepresteerd. In de feedback en de on-the-jobsessies komen de leerwereld en de werkwereld samen.

Meer informatie over dit traject kunt u opvragen bij de programmamanager, Huib Hardeman. Of lees het interview met de voormalig Training Manager van Okura.